Een beter gevoel

Ademhalingsoefeningen:

Een verkeerde ademhaling speelt een belangrijke rol bij angst, vermoeidheid en depressie .Een krampachtige, oppervlakkige en onregelmatige ademhaling ( borstademhaling) kan een gevolg zijn van stress, maar verkeerd ademhalen verergert de stressklachten ook.De buikademhaling is rustig, vrij en regelmatig.

  • De buikademhaling oefenen :
  • Ga plat op uw rug op de grond liggen op een deken, met uw benen gestrekt en iets uit elkaar.
  • Laat uw tenen licht naar buiten wijzen.
  • Leg uw armen langs uw lichaam met de handpalmen omhoog.
  • Sluit uw ogen en richt uw aandacht op uw adem.
  • Adem door uw neus.
  • Leg uw hand op de plek die het meest omhoog komt en daalt bij elke in- en uitademing. Is dat uw borst, probeer de adem dan zachtjes iets naar beneden te dirigeren.
  • Leg beiden handen op de buik en laat uw adem volgen .Voel hoe uw buik met elke inademing omhoog komt en bij elke uitademing weer terugzakt.
  • Lastig ? Concentreer u dan eerst op uw uitademing. Adem in, houdt een paar seconden vast en adem zo lang en volledig mogelijk uit. De volgende ademhaling zal vanzelf meer uw buik instromen.

Hoewel deze oefening direct een heel ontspannend effect kan hebben, zult u in de meeste baat bij hebben als u zich echt een andere manier van ademhalen aanleert. Dat vraagt zeker een aantal weken achtereen dagelijks een paar minuten oefening,

Blijf iets langer in bed liggen

Spring ’s morgens niet meteen uit bed, maar neem een paar minuten de tijd om de dag goed te beginnen. Sluit uw ogen, adem diep in en uit en wordt rustig. Masseer uw gezicht, voel de zachte lakens, rek u uit. Het is niet de bedoeling dat u de hele dag in u bed blijft liggen of de wekker op snooze blijft zetten. Zorg dat u gewoon even geniet van het moment, zonder dat u zich schuldig voelt dat u niets doet.

Ademhalingsoefening

Door deze oefening in 5 stappen , kunt u de bijzondere krachten van reiki ervaren.

1./ Ga gemakkelijk op uw rug liggen . Met gesloten ogen . Concentreer u op de ademhaling. Voel de energie die door u heen stroomt

2./ Leg uw handen op een plaats op uw lichaam waar u zich toe aangetrokken, of waar u spanning voelt. Lokaliseer intuïtief de plek in uw lichaam waar de meeste behoefte en ontspanning bestaat.

3./Kanaliseer uw adem bewust en telkens opnieuw naar deze plaats. Stel u voor dat de ingeademde lucht de Universele Levensenergie is, die door u heen stroomt. Laat deze energie zich onder u handen verzamelen en groter worden. Merk op dat zich van die plaats geleidelijk een gevoel van ontspanning en vrede door uw hele lichaam verspreidt.

4./Verplaats na een minuut of vijf uw hand naar een ander deel van uw lichaam. Adem opnieuw tot in uw handen in . Mogelijk merkt u op dat dat uw adem op bepaalde posities verandert. De verklaring daarvoor is dat u daar opgeslagen herinneringen en ervaringen wekt. U hoeft niet bewust in deze gevoelens te ‘kruipen’ of sterker te gaan ademhalen. Laat de gevoelens eenvoudig opkomen en drijf mee op dit gevoel van stromen.

5./ Verplaats uw hand naar nog twee andere plaatsen op uw lichaam en laad ze op met energie. Open daarna langzaam uw ogen, strek u uit en keer terug naar uw normale dagelijkse bewustzijn. U voelt u kalmer en meer ontspannen en gecentreerd.

1795510_732047863473143_932121859_n

De Ademhaling van de lach

Hoe gaat u hierbij te werk?

Oefening 1: Adem goed in en adem in hortende stoten uit. Laat u na het uitademen gaan, maak geluid en lach vervolgens.

Oefening 2: Adem lang en diep in, trek uw schouders op, adem uit en breng tegelijkertijd een geluid voort van een klinker of een combinatie van klinkers A, E, O, U, OE, en u zult vast moeten lachen

Ga hiervoor lekker .in een leunstoel zitten.

De zuiverende ademhaling

Begin staand, met de bekken gekanteld, rechte rug, de nek en het hoofd in het verlengde van de wervelkolom, de benen licht gespreid op schouderbreedte), de armen langs het lichaam. Dat alles zonder spanning of inspanning, zo natuurlijk mogelijk.

Hoe gaat u te werk?

Adem in door de neus en hef uw armen tot boven uw hoofd, waarbij u uw rug licht naar achteren laat hellen.

Bij het uitademen laat u de armen weer zakken en buigt u zo veel mogelijk naar voren.

Uw knieën zijn licht gebogen, ontspannen, en uw hoofd zal naar achteren gericht zijn, tussen uw ontspannen benen. Adem vervolgens uit door de buik in te trekken.

Ga weer langzaam rechtop staan( waarbij u de wervels in uw rug voorzichtig strekt) en haal daarbij goed adem. Doe dit vijf keer.