Reiki bij dieren

Dieren houden van Reiki. Vooral natuurlijk de huisdieren, zoals honden, katten, cavias, hamsters en vogels, maar ook paarden, koeien, kippen, schapen, en varkens. Als een dier ziek is, laat het zich graag reiki geven; het aanvaard dankbaar de energie. Het dier wordt niet door zijn ‘intellect’ gehinderd, het voelt direct dat er iets speciaals uit Reikihanden komt.

Let erop als je een dier behandelt, dat het zich als het ware in je handen nestelt. Dieren laten ons meestal precies weten waar je handen op moet leggen: bijvoorbeeld als je je handen weer op een andere plaats wil leggen, zal het dier zo gaan liggen dat de handen weer op de oorspronkelijke plaats terecht komen, het blijft ook zolang liggen als het Reiki nodig heeft. Het ligt eraan hoe ziek het dier is; in het algemeen kun je ongeveer twintig tot dertig minuten aanhouden. Honden blijven langer liggen, terwijl katten , die zeer gevoelig zijn voor energie, eerder wegspringen. Als een dier erg ziek is kun je het een of twee uur behandelen. Je merkt wel wanneer het genoeg is, want het dier springt dan weg of staat op

Het is ook heel effectief om het dier gedurende langere tijd dagelijks te behandelen. Behandel ook de organen, die verband houden met een bepaalde ziekte; bijvoorbeeld bij verkoudheid: de milt(afweersysteem), de nieren (afvoer/uitscheiding), de lever (ontgifting), het hoofd en de nek: het is net als bij de mens. Na een operatie kun je iedere dag langdurige Reiki-behandelingen geven en zo het herstel bevorderen. Reiki is heel goed te gebruiken in gevallen waarin het dier mentale schade heeft opgelopen, of mishandeld is, omdat Reiki zowel op het lichaam, geest en ziel werkt, meestal laten mishandelde honden of katten zich in eerste instantie niet oppakken. Ze voelen wel de uitstraling die van Reiki uitgaat en worden snel kalm als Reiki begint te stromen. Je kunt ze dan aaien en kalmeren. Als ze Reiki voelen gaan ze vanzelf liggen. Het komt vaak voor dat wildvreemde dieren de handen likten na een reikbehandeling.

Als je en groter dier ,zoals een paard of een koe behandelt, kun je je handen op de desbetreffende plaatsen van het lichaam leggen; zo kun je bij een mank of gezwollen been direct het been behandelen( als er een compres of een verband om het been zit, leg je je handen op dit compres of dit verband, Reiki gaat er gewoon doorheen). Het is aan te raden ook achter de oren te leggen; paarden laten dan meestal heel ontspannen de kop hangen en beginnen te doezelen..

Hieronder een lijstje met plaatsen die het meest geschikt zijn om te behandelen.:

-Honden en katten achter de oren( met de ene hand op de kop en de andere op de keel); de borst, buik, rug, heupen en andere organen, Behandel ook pijnlijke plekken, bijvoorbeeld een gewonde poot.

Paarden en koeien net als bij honden en katten: de kop, met name achter de oren en midden tussen de ogen, manke benen bij paarden kunnen met de handen direct op het verband behandeld worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *