Engelen

Ben zelf gezegend met de achternaam van Engelen.

Krijg weleens vragen hierover als ; wat zijn en wat doen Engelen ?

Ga kort uitleggen wat zijn en doen Engelen.?

Engelen zijn mystieke wezens die door de eeuwen op verschillende manieren beschreven zijn. Ze zijn een directe afsplitsing van God of van Goddelijke energie./ Hieronder wordt verstaan de energie verstaan die het leven schenkt aan alles wat is. Een energie die alles omvat.

Wat betekent “Engel?”

Het woord Engel stamt af van het Griekse “angelos”…Boodschapper

Velen ervaren de energie van deze dienende, begeleidende, of beschermende wezens als een allesomvattend iets. Een energie die alleen maar pure liefde voortbrengt en leven schenkt. Zij zijn onvoorwaardelijke liefde en helpen mensen het hoogste te bereiken. Engelen hepen mensen dus hun zielendoelen te leven en daarmee het hoogst haalbare uit zich zelf te halen.

Hemelse hïerarchie

  • Eerste Triade Serafijnen, Cherubijnen en Tronen.
  • Tweede Triade Overheden, Krachten en Machten.
  • Derde Triade Vorsten, Aartsengelen en Engelen.
  • Aartsengelen : Michaël, Rafaël, Uriël , Gabriël, Ezechiël.

Hoe ziet een Engel eruit ?

Een Engel kan zich op heel veel manieren manifesteren. toch zal hij vooral die ‘VORM’ aannemen die aansluit bij de mens die met hem te maken krijgt. Ook al heeft een engel niet altijd een vaste vorm, hij kan jou heel goed het(onderbuik)gevoel geven dat hij er is. Ook een ingeving of een inzicht kan op de aanwezigheid van een Engel duiden. Het uiterlijk van Engelen lijkt sterk te zij beïnvloed door de beschrijvingen van visioenen. Daarin hebben de Engelen soms een mensachtige gestalte, maar soms ook geen stoffelijk lichaam.

Kort gezegd: Een Engel is allesomvattend en past niet in een hokje.

Engelen zijn en blijven een heel persoonlijke ervaring, voor iedereen. Ieder heeft wel eens het gevoel om volledig vast te zitten in een probleem en weet niet meer ,hoe dit op te lossen. Schroom dan niet om hulp aan de engelen te vragen en wijsheid .Ze zijn er permanent voor je , om licht te geven in een duistere periode dan. Soms wel op een andere manier dat je zou verwachten. Ze geven je troost en hoop en eindeloze liefde.

Engelen zijn door de tijden heen in meer en minder mate populair geweest.

Engelen zien ?

Wanneer je enorm je best doet om Engelen te zien creëer je een uitgaande energie waardoor je niets kan ontvangen. Ontspannen dan is de beste tip. Ontspan je spieren en haal rustig adem. Als je visueel ingesteld bent, en je vraagt je af de Engelen zich te tonen, sta dan open voor alle mogelijkheden. Projecteer niet je verwachtingen, bijvoorbeeld dat een Engel een gewaad heeft en vleugels. Dat belemmert het zien alleen maar.Laat de uitkomst los, dan is een stipje al goed.

Engelen horen Sommige mensen worden s nachts wakker omdat ze hun naam horen. Dat is hun beschermengel die laat weten dat ze er is. Het kan ook zijn dat je ergens hele mooie muziek hort, maar dat je zeker weet dat er nergens muziek speelt. Engelen maken je op die manier bewust van hun aanwezigheid, Vraag je de engelen om advies, dan zullen ze dat geven. En als je dat wilt in de vorm van geluid, zeker als audio je voorkeurskanaal is. mar en bericht kan ook als hoge pieptonen doorkomen of als een stem in je hoofd

Engelen voelen

Je kunt bij engelen het gevoel hebben dat ze zachtjes over je wang strijken. Ook kun je ervaren dat iemand vleugels om je heen slaat. Het warme dekengevoel. Misschien heb je dat wel eens ervaren tijdens een paniekaanval. Rust daalt dan over je neer ,samen met de zekerheid dat alles weer goed was. Engelen kunnen dan duidelijk laten werken dat ze er zijn. Net alsof de Engelen de stop eruit trekken en de angst via je voeten laten verdwijnen .

Helderzien kan op verschillende manieren

Het kan zijn dat de beelden naar je toekomen door de dingen die je in het dagelijkse leven ziet, via beelden van tv, internet, boeken, kranten en tijdschriften. Het zijn beelden met hetzelfde thema, maar ze komen van verschillende bronnen. Een enkele keer kun je ook een indrukwekkende filmische ervaring hebben. Maar dat betekent niet dat zo’n ervaring belangrijker is dan de andere manieren waarop je informatie ontvangt .er wordt alleen maar meer over gepraat en in de media wordt aan dit soort ervaringen veel aandacht gegeven. Wat de gebruikelijke manier van communiceren met Engelen uit zijn context haalt.

Laat het moeten zien los .Het is iets wat je vaak opgelegd wordt. Gebruik gewoon je eigen voorkeurskanaal, want daar draait het allemaal om.

Hoe weet je of je Engel ontmoet hebt ?

De antwoord op deze vraag is eenvoudig . “Je weet het ” Als je een Engel ontmoet,ben je daar honderd procent zeker van.

Meer en meer mensen zoeken tegenwoordig naar hun zielepad en proberen zich spiritueel te ontwikkelen. Deze zoektocht komt in een stroomversnelling naarmate de tijd vordert. En dat hoort ook zo, omdat de hele mensheid en onze planeet op weg zijn naar een hogere trilling.

Zoals nu het lied “De Engelbewaarder ” eindeloos populair is geschreven door Kartner voor Mieke.

De rol van uw beschermengel

Uw beschermengel vergezelt u al heel uw leven; hij steunt en begeleidt u, ook al bent u zich daar niet zo van bewust. Uw beschermengel kijkt niet zozeer toe, hij is eerder bij u in elke beweging die u maakt en bij elke inademing die u doet. Uw beschermengel is een weerspiegeling, een spirituele tweelingbroer, een beeld van wie u uiteindelijk zult zijn. Ik geloof dat uw beschermengel heel wat levens geleden door uw ziel werd gekozen, toen u voor het eerst een verbintenis aanging tot spirituele groei.

De Aartsengelen

Er zijn er 15 uit de verschillende religies. De Islam kant er drie Azraël, Gabriël en Michaél Het Jodendom kent er vijf, Jeremiël, Metatron, Raziaaël, Sandalfon, en Zakiël. Het christendom zeven, Chamuël, Gabriël, Jofiél, Michaël, Raguël, Rafaël, en Uriël .Samen met Haniël (kabbala ) komen deze Engelen uit op een gemene deler van 15 Aartsengelen.

Neem regelmatig even de tijd om te ontspannen, al is het maar een paar minuten. Sluit al de drukte om je heen even buiten. Vraag vervolgens Aartsengel Haniël om je intuïtie weer te versterken, dan zal je zien dat je veel gevoeliger bent voor de berichten van de Engelen om je heen. De boodschappen komen dan zo regelmatig bij je binnen, en worden bevestigd, dat jij je vertrouwen in deze Lichtwezens weer gemakkelijk opbouwt.

Een engel voor elke dag van week

Maandag Ariël tederheid. Dinsdag Hanaël vitaliteit. Woensdag Gabriël communicatie. Donderdag Zadkiël overvloed. Vrijdag Rafaël genezing. Zaterdag Samaël discipline . Zondag Michaël leiderschap.

Een engel voor elke dag van de week

Vraag Azraël om je te helpen als je het moeilijk hebt of niet kunt slapen, doordat je verdriet of andere emoties ervaart vanwege een overlijden. Als achterblijver heb je soms allerlei gedachten die proberen te bepalen of je iets had kunnen doen om het overlijden te voorkomen. Of dat je nog iets had moeten zeggen of iets moeten doen om alles goed te maken. Schuldgevoelens, onmacht, boosheid en machteloosheid. Azraël kan je de kracht geven hiermee om te gaan.